Boendenytt – december 2022

EKONOMI

Eftersom Riksbanken höjde styrräntan till 2,5 procent 24 november kommer nu räntan på de två lån vi ska förnya sista december höjas rejält. Man räknar med att Riksbanken höjer styrräntan ytterligare i början av februari, vilket kommer att påverka räntan på de lån vi måste förnya sista juli.

Styrelsen har nu fastställt budgeten för 2023 med en ökning av månadsavgifterna på tio procent. I budgeten har styrelsen tagit hänsyn till de räntehöjningar som kommit efter Riksbankens novemberbeslut och ytterligare höjningar som kan förväntas under 2023. Det återstår att se om detta håller. Det finns risk att vi med tanke på kostnadsökningarna måste justera avgifterna ytterligare uppåt under 2023.

fyrverkerier

Påminnelse: Det är inte tillåtet att använda fyrverkerier inom bo- stadsföreningens område.

lägenhetsbesiktning

Efter nyår kommer föreningen som tidigare meddelat att påbörja lägenhetsbesiktningar. När en sådan aviseras är det nödvändigt att göra följande: Se till att det är tomt under diskbänken och markera var lägenhetens huvudkran för vat- ten finns och säkra att den är lättåtkomlig. Klistermärken för markering av huvudkranens placering kommer att delas ut, – viktigt vid vattenläckage i lägenheten.

informationshäfte för boende

Inom kort kommer ett informationshäfte för Brf Örtagården att delas ut. Det har dröjt lite men nu trycks häftet. Läs noga, här finns en mängd nyttig information för alla som bor i vårt område.

återbrukshuset

Glöm inte att använda återbruks- huset på gård 2 när du vill bli av med saker (ej kläder) du inte vill ha längre. Du kan sälja sakerna eller skänka bort dem. För att det inte ska bli rörigt i huset får saker inte ligga längre tid än två månader.