Boendenytt – september 2022

Föreningens släp

Det släp som föreningen köpte in tidigare i år har använts rätt flitigt. Boende i Örtagården får använda det när som helst, t ex för att lämna grovsopor eller trädgårdsavfall vid en återvinningsstation. Släpet bokas hos Pär Gustavsson, Ögv 125 eller Roger Bodin, Ögv 63.

Ventilation

Föreningen kommer inom kort att beställa rengöring av lägenheternas ventilationssystem. Observera att personer som ringer och säger att de ska göra ventilationsarbeten är bluff. Styrelsen meddelar alltid när sådant har beställts.

Ekonomi

Nu inleds arbetet med föreningens budget för 2023. Eftersom kostnaderna för olika tjänster och för föreningens lån väntas öka finns det nu en uppenbar risk att vi tvingas justera månadsavgifterna uppåt. Detta efter många år utan höjningar och hela tre sänkningar av avgiften.

solceller

Styrelsen låter göra en utredning om förutsättningarna för att installera solceller i vårt område. Primärt är förslaget att använda garagetaket och de två huslängorna på gård 2 och 3 som har tak mot söder. Mer om solceller på höstmötet.

boendeförteckning

I samband med kommande besiktning av lägenheterna kommer en boendeförteckning att upprättas. Föreningsstyrelsen behöver en sådan med tanke på akuta situationer som brand i hus eller bilar, vattenläckor mm.

laddning av elbilar

Vi gör ett nytt försök för att stämma av intresset för elbilsladdare i garaget. Vid undersökningen vintern 2021 var upplägget nattladdning av hybrider. Sedan dess har i princip alla bilmärken lanserat elbilar varför det nu handlar om laddare med högre effekt. Mer om elbilar på höstmötet.